Szponzorált tartalom
Ismerkedjünk meg a magvak jótékony hatásaival, hiszen beiktatva az étrendünkbe, szervezetünk egészségesebben fog működni! Nem is gondolnánk, hogy a szezámmag mennyire jelentős hatással bír, amit már ötezer évvel ezelőtt is termesztettek és használtak. Régen csak a férfiak fogyasztották, mert úgy tartották, hogy komoly potencianövelő hatással bír. A szezámmag apró magvacskái ennél sokkal többre képesek. Értékes vitaminokat tartalmaznak, arról nem is beszélve, hogy tömegének több mint a felét olaj teszi ki.
Erősíti a szív- és érrendszer működését, szinten tartja a magas koleszterint. Antioxidáns hatása említésre méltó. A szezámmagból préselt olaj gazdag kalciumban, így csökkenti a csontritkulás kialakulásának lehetőségét. Javítja az emésztést. Vegetáriánusoknak kifejezetten ajánlott beiktatni az étrendjükbe. Regenerálja a bőrt és csökkenti az égési sérülések okozta sebeket. A szezámmag ma főleg gasztronómiai értéke miatt népszerű. Sütemények, főételek elkészítéséhez vagy díszítéséhez egyaránt alkalmas.