A füstölt csülök főzés menete

Szponzorált tartalom

Ínycsiklandó falatok

Hasonló a sonkához, de gazdaságosabb megoldás. A sonka sokkal húsosabb, a füstölt csülök pedig zsírosabb, ezért kimondottan nehéz ételnek számít, ám annál finomabb, hogyha megfelelően van elkészítve. Sokan nem totojáznak a főzés menetével. Csupán felteszik főni és készen van, amikor készen van.

De ha szeretnénk igazán ízletesre készíteni ezt a magyaros finomságot, akkor néhány trükkel még finomabb eredményt érhetünk el. Úgy, mint a sonkánál a páclé, ebben az esetben sem elhanyagolható az alaplé, amiben megfőzzük.

Egy nagy fej hagyma, három babérlevél, nagyjából 5 gerezd fokhagyma és 15 szem fekete bors megteszi a hatását. A füstölt csülök főzése mindenképp lassú lángon történjen! Helyezzük bele a hideg alaplébe és ezt szép fokozatosan melegítsük fel.

Eltarthat két és fél órán át, ameddig készen lesz, de megéri kivárni a végeredményt. Fontos, hogy a csontot ne távolítsuk el belőle, mert ez a füstölt csülök főzés alapja. Igazi ízt ad az ételnek. Onnan fogjuk tudni, hogy már készen van, hogy a hús szinte magától leválik a csontról.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás